Maitohygienialiiton menneet tapahtumat
Hygienia maitotiloilla -koulutus 3.5.2023
Hygienia -maitotiloilla -koulutus järjestettiin 3.5.2023 hybridikoulutuksena yhteistyössä Ruokaviraston kanssa.
Kiitämme kaikkia osallistujia sekä asiantuntijaluennoitsijoita. Kaikki koulutukseen liittyvä palaute on erittäin tervetullutta, otamme vastaan mielellämme myös koulutustoiveita.
Koulutuksen materiaalit ovat ladattavissa tämän linkin takaa.
Elintarvikelainsäädännön kokonaisuudistus -webinaari 13.10.2021
Maitohygienialiiton ja Ruokaviraston järjestämässä webinaarissa käsiteltiin elintarvikelainsäädännön kokonaisuudistusta maitoalan vinkkelistä.
Webinaari pidettiin 13.10.2021 klo 9.00-13.00 Microsoft Teamsin välityksellä.
Kiitämme kaikkia osallistujia!
Webinaarin luennot ovat ladattavissa tämän linkin takaa.
Maidontuotanto muuttuvassa ilmastossa -webinaari 18.5.2021
Webinaarin teemoina olivat ilmastonmuutos ja siihen varautuminen maidontuotannossa.
12:15 – 12:45 Ilmastonmuutos Suomessa – mikä muuttuu ja miten nopeasti?
Antti Mäkelä, Ilmatieteen laitos
12:45 – 13:15 Ilmastonmuutos ja tarttuvat eläintaudit – mihin varaudumme?
Antti Oksanen, Ruokavirasto
13:15 – 13:45 Rehut maidoksi muuttuvassa ilmastossa
Maketta Rinne, Luonnonvarakeskus
14:00 – 14:30 Hiilineutraali maitoketju 2035
Aleksi Astaptsev, Valio Oy
14:30 – 15:00 Sään yhteys maidon laatuun – pilottitutkimus
Hanna Castro, Maitohygienialiitto ry
Menestyvä maitotila -webinaari 9.12.2020
Maitohygienialiiton Menestyvä maitotila -seminaarisarja jatkui joulukuussa webinaarina. Teemoina olivat antibioottivahingot ja maitotilojen bioturvallisuus. Webinaari toteutettiin yhteistyössä DeLaval Oy:n ja Movet Oy:n kanssa. Kiitämme esiintyjiä, osallistujia ja yhteistyökumppaneitamme antoisasta webinaarista!
Yhteistyössä:
Hygienia maitotiloilla koulutuspäivä 11.9.2019
Maitohygienialiitto ja Ruokavirasto järjestivät yhteistyössä 11.9.2019 puolipäiväseminaarin maitotilojen hygieniasta ja hygieniatarkastuksista. Tilaisuus järjestettiin Ruokaviraston tiloissa Helsingissä. Osallistujia oli paikalla Viikissä 13 ja etäyhteydellä 82. Yleisö koostui tuotantoneuvojista, eläinlääkäreistä, maatalousalan opiskelijoista sekä eläinlääketieteen opiskelijoista. Kiitos seminaarin puhujille, osallistujille ja Ruokavirastolle yhteistyöstä!
Seminaarin materiaalit:
Ajankohtaista suomalaisen maidon laadusta - Hanna Castro, Maitohygienialiitto ry
Elintarvikealan lainsäädännöstä - Eveliina Palonen, Maa- ja metsätalousministeriö
Alkutuotannon valvonta - Noora Tolin, Ruokavirasto
Neuvonnan rooli - Tuotantoneuvoja Anu Potila, Valio
Yhteistyössä: