Turvallisen ja hygieenisen maidon edistys ja kehitys

Maitohygienialiiton menneet tapahtumat

Hygienia maitotiloilla -koulutus 3.5.2023

Hygienia -maitotiloilla -koulutus järjestettiin 3.5.2023 hybridikoulutuksena yhteistyössä Ruokaviraston kanssa.

Kiitämme kaikkia osallistujia sekä asiantuntijaluennoitsijoita. Kaikki koulutukseen liittyvä palaute on erittäin tervetullutta, otamme vastaan mielellämme myös koulutustoiveita.

Koulutuksen materiaalit ovat ladattavissa tämän linkin takaa.

 


Elintarvikelainsäädännön kokonaisuudistus -webinaari 13.10.2021

Maitohygienialiiton ja Ruokaviraston järjestämässä webinaarissa käsiteltiin elintarvikelainsäädännön kokonaisuudistusta maitoalan vinkkelistä.

Webinaari pidettiin 13.10.2021 klo 9.00-13.00 Microsoft Teamsin välityksellä.
Kiitämme kaikkia osallistujia! 

Webinaarin luennot ovat ladattavissa tämän linkin takaa.



Maidontuotanto muuttuvassa ilmastossa -webinaari 18.5.2021

Webinaarin teemoina olivat ilmastonmuutos ja siihen varautuminen maidontuotannossa.


12:15 – 12:45    Ilmastonmuutos Suomessa – mikä muuttuu ja miten nopeasti?
                            Antti Mäkelä, Ilmatieteen laitos
12:45 – 13:15   Ilmastonmuutos ja tarttuvat eläintaudit – mihin varaudumme?
                            Antti Oksanen, Ruokavirasto
13:15 – 13:45    Rehut maidoksi muuttuvassa ilmastossa
                             Maketta Rinne, Luonnonvarakeskus
14:00 – 14:30   Hiilineutraali maitoketju 2035
                            Aleksi Astaptsev, Valio Oy
14:30 – 15:00    Sään yhteys maidon laatuun – pilottitutkimus
                             Hanna Castro, Maitohygienialiitto ry

 

 


 


Menestyvä maitotila -webinaari 9.12.2020

Maitohygienialiiton Menestyvä maitotila -seminaarisarja jatkui joulukuussa webinaarina. Teemoina olivat antibioottivahingot ja maitotilojen bioturvallisuus. Webinaari toteutettiin yhteistyössä DeLaval Oy:n ja Movet Oy:n kanssa. Kiitämme esiintyjiä, osallistujia ja yhteistyökumppaneitamme antoisasta webinaarista!

 

Yhteistyössä:

       Delaval Logo NEW       

 


 

 

Hygienia maitotiloilla koulutuspäivä 11.9.2019

Maitohygienialiitto ja Ruokavirasto järjestivät yhteistyössä 11.9.2019 puolipäiväseminaarin maitotilojen hygieniasta ja hygieniatarkastuksista. Tilaisuus järjestettiin Ruokaviraston tiloissa Helsingissä. Osallistujia oli paikalla Viikissä 13 ja etäyhteydellä 82. Yleisö koostui tuotantoneuvojista, eläinlääkäreistä, maatalousalan opiskelijoista sekä eläinlääketieteen opiskelijoista. Kiitos seminaarin puhujille, osallistujille ja Ruokavirastolle yhteistyöstä!

 

Seminaarin materiaalit:

Ajankohtaista suomalaisen maidon laadusta - Hanna Castro, Maitohygienialiitto ry

Elintarvikealan lainsäädännöstä - Eveliina Palonen, Maa- ja metsätalousministeriö

Alkutuotannon valvonta - Noora Tolin, Ruokavirasto

Neuvonnan rooli - Tuotantoneuvoja Anu Potila, Valio

 

 

 Yhteistyössä: