Säädökset ja oppaat
Maitohygieniaan liittyviä säädöksiä
- Komission asetus (EY) N:o 2073/2005 elintarvikkeiden mikrobiologisista vaatimuksista
- Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EY) N:o 853/2004, eläinperäisiä elintarvikkeita koskevista erityisistä hygieniasäännöistä
- Maa- ja metsätalousministeriön asetus 1368/2011 elintarvikkeiden alkutuotannon elintarvikehygieniasta
- Erityiset vaatimukset maidontuotannolle asetuksen sivulla 9-11
- Asetukseen tehdyt muutokset
- Maa- ja metsätalousministeriön asetus 699/2013 raakamaidon tuotannon ja luovutuksen elintarvikehygieniasta
- Asetukseen tehdyt muutokset
Ohjeet
Alkutuotanto
- Alkutuotannon ja maatilan yleinen eurooppalainen hygieniaohje
Maidonjalostus
- HACCP-pohjainen omavalvontaohje maidonjalostukseen
- Opas pienmeijereille
- Guidance on cheese as raw material in the manufacture of food products