Laatuhinnoitteluluokitus
Korkealaatuinen maito takaa tuottajalle parhaan hinnnan. E-luokan maidon osuus oli vuonna 2019 historiallisen korkea 97,4 %.
Suomessa raakamaidon tuottajahinta määräytyy laatuluokan perusteella. Korkeimman laatuluokan eli E-luokan maidossa on oltava matalat solu- ja bakteeriluvut, eikä siinä saa esiintyä mikrobilääkeainejäämiä tai muita vierasaineita.
Tuottajamaidon laatuhinnoitteluluokitus
Vuonna 2019 E-luokan maidon osuus meijeriin toimitetusta maidosta oli 97,4 %. E-luokan osuus oli korkeimmillaan helmikuussa (98,0 %) ja matalimmillaan elokuussa (96,0 %). E-luokan maidon osuus on kasvanut merkittävästi viimeisen 30 vuoden aikana.
Kuva: E-luokan maidon osuus on kasvanut merkittävästi viimeisen 30 vuoden aikana.
Kuva: E-luokan maidon osuus on korkeampi talvella kuin kesällä.