Hygienia maitotiloilla 3.5.2023
Koulutus järjestettiin yhdessä Maitohygienialiiton ja Ruokaviraston kesken.
Luentojen aiheet käsittelivät muun muassa eläinten hyvinvointilain uudistusta maidontuottajan näkökulmasta, hyvien maitohygieniakäytäntöjen toteuttamista, maidon laatupoikkeamien käsittelyä maidontuotantoketjun eri vaiheissa sekä yleistä elintarvikevalvontaa.


Koulutusmateriaalit
Klikkaa PDF-kuvaketta otsikon vieressä ladataksesi materiaalin.
1. Katsaus maidon laatutilastoihin, Piirainen
6. Hyvät hygieniakäytännöt ja laatupoikkeamien käsittely, Jehoi
2. Ajankohtaista eläinten hyvinvointilain uudistuksesta, Pullola
3. Elintarvikevalvonta maitotiloilla, Tolin
4. Poikkeamatapausten käsittelyn merkitys, Rönn
7. Osuuskuntien ja viranomaisten välinen yhteistyö, Naapuri
8. STEC-tartuntojen selvittäminen ja laatujärjestelmät, Tolvanen
9. Valvontatietojärjestelmä VATI, Klingberg
5. Rehyhygienia maitotiloilla, Root