top of page

Walter Ehrströmin säätiön tarkoituksena on elintarvikehygienian ja erityisesti maitohygienian edistäminen. Tohtori Ehrstömin uraauurtavan työn kunnioittamiseksi vuonna 1958 perustettu säätiö tukee apurahoin tieteellistä tutkimusta ja jakaa vuosittain mitaleita laadukkaan maidon tuottajille ja maitohygienian edistäjille. Säätiö on rahoittanut kaksi professuuria ja yhden osaprofessuurin Helsingin Yliopistolle.

Hallitus

Säätiön puheenjohtaja on Jaana Husu-Kallio. Varapuheenjohtajan tehtävää hoitaa Riikka Åberg. Muut hallituksen jäsenet ovat Christell Åström, Hanna Laitinen, Johanna Björkroth, Johannes Ijas, Marjukka Mattio, Mats Nylund sekä Suvi Taponen.

Säätiön asiamiehenä toimii ELT Virpi Piirainen ja assistenttina ELK/LLK Tuulia Toivanen.

Toiminta

Säätiö jakaa tutkimus- ja matka-apurahoja. Hakuaika on vuosittain tammikuussa.

MITALIT/MEDALS

Maidontuottaja voi saada kultaisen hopeisen tai pronssisen yhtäjaksoisesta parhaimman laatuluokan maidon tuotannosta. Säätiö jakaa ansiomitaleita muista maitohygieenisista ansioista maitohygienian edistämiseksi tehdyn työn hyväksi. 

HISTORIA/HISTORY

Maidontuottajat ja maidontarkastusviranomaiset perustivat säätiön vuonna 1958 kunnioittaakseen pysyvällä tavalla tohtori Walter Ehrströmin uraauurtavaa työtä suomalaisen maito- ja elintarvikehygienian hyväksi.

bottom of page