top of page

Walter Ehrströmin säätiö

Walter Ehrströmin säätiön tarkoituksena on elintarvikehygienian ja erityisesti maitohygienian edistäminen. Tohtori Ehrströmin uraauurtavan työn kunnioittamiseksi vuonna 1958 perustettu säätiö tukee apurahoin tieteellistä tutkimusta ja jakaa vuosittain mitaleita laadukkaan maidon tuottajille ja maitohygienian edistäjille. Säätiö on rahoittanut kaksi professuuria ja yhden osaprofessuurin Helsingin Yliopistolle.

Walter Ehrströmin säätiön säännöt (pdf)

Hallitus


Walter Ehrströmin säätiön hallituksen puheenjohtaja on Leena Räsänen ja säätiön varapuheenjohtajan tehtävää hoitaa Riikka Åberg. Muut hallituksen jäsenet ovat Christell Åström, Hanna Laitinen, Johanna Björkroth, Johannes Ijas, Marjukka Mattio, Mats Nylund sekä Suvi Taponen.

Säätiön asiamiehenä toimii ELT Virpi Piirainen ja assistenttina ELK/HLK Tuulia Toivanen.
 

Toiminta

Apurahat / Grants


Walter Ehrströmin säätiö jakaa apurahoja ja stipendejä elintarvikehygieniaa (erityisesti maitohygienia) edistäviä tieteellisiä tutkimuksia varten sekä matka-apurahoja kotimaisia tai ulkomaisia opintomatkoja varten, ja kustantamaan alaa koskevaa kirjallisuutta. 

 

Hakuaika on vuosittain tammikuussa.

Mitalit / Medals


Maidontuottaja voi saada kultaisen, hopeisen tai pronssisen Walter Ehrström -mitalin yhtäjaksoisesta parhaimman laatuluokan maidon tuotannosta. Lisäksi säätiö jakaa ansiomitaleita muista maito- ja elintarvikehygieenisistä ansioista, erityisesti työstä maitohygienian edistämisen hyväksi. 

Historia / History


Maidontuottajat ja maidontarkastusviranomaiset perustivat säätiön vuonna 1958 kunnioittaakseen pysyvällä tavalla tohtori Walter Ehrströmin uraauurtavaa työtä suomalaisen maito- ja elintarvikehygienian hyväksi.
 

bottom of page